sv en

Vin - Rosé

Terra Franca Rosé

Sogrape Vinhos är ett familjeorienterat företag med internationell utblick. De fokuserar på att producera viner av bästa kvalitet, med stor innovation och är måna om att utveckla det portugisiska varumärkt globalt.

 • Färg

  Klar, hallonrosa.

 • Doft

  Intensiv doft av röd frukt som hallon, jordgubbar ihop med toner av tropisk frukt.

 • Smak

  Stor balanserad smak av röda bär ihop med en fräsch lätthet och ett elegant avslut.

 • Passar till

  Perfekt att servera till lättare rätter som skaldjur, fisk, grillat ljust kött och sallader. gott även som apéritif.

 • Land

  Portugal

 • Druva

  Baga, rufete, tinta barroca, touriga franca

 • Alkoholhalt

  12.5%

 • Årgång

  2013

Sogrape Vinhos föddes ur viljan och modet hos en grupp vänner i en svår ekonomisk- och politiska miljö 1942. De beslöt sig för att satsa allt på en visionär man med en stor vision. Att skapa och utveckla ett innovativt vinföretag med en skillnad, ett företag som skulle främja portugisiska viner i en global värld.

Denna vision tillhörde Fernando van Zeller Guedes, vars karaktär och kraftfulla personlighet banade väg för en lyckad satsning. En satsning som många från början trodde var dömt att misslyckas. Men Fernandos enastående framsynthet resulterade i ett av de första globala portugisiska vinvarumärkena - Mateus Rosé. Ett vin som idag säljs i över 120 länder.

Viljan att förnya och med en ambition att göra saker annorlunda med respekt för traditioner, värderingar, etik och ansvar markerade födelsen av en organisation som har visat sig kunna bevara sin grundares vision och anpassa sig till dagens föränderliga tider. I dag leds Sogrape av tredje generationen och är allt närmare sin grundares mål: att föra ut portugisiska vinvarumärken av världskvalitet.

Efter skörd och en mjuk pressning är det möjligt att utvinna en klar fräsch must som krävs till denna rosé. Vinet har fått jäsa i temperaturkontrollerade ståltankar i 14-16°C och har sedan fått mogna för att få önskad kvalitet. Ett fräscht vin som ska drickas ungt. Vinmakare är Miguel Pessanha.

Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar från Piemonte till Sicilien.

Volymer

Art. Nr Restaurangsortiment
Volym 750 ml
Hämta PDF