sv en

Vin

Solbacka Körsbärsvin

Solbacka Körsbärsvin är ett fruktvin. Det har tillverkats fruktviner i Sverige åtminstone sedan 1700-talet, men då var det mestadels för husbehov. Numera tillverkas dock Solbacka i Finland.

 • Färg

  Tegelröd, hög intensitet.

 • Doft

  Stor, eldig, frisk och fruktig doft av körsbär och bittermandel.

 • Smak

  Sött, friskt medelfylligt vin med tydlig smak av körsbär, vanilj och bittermandel.

 • Land

  Finland

 • Alkoholhalt

  13%

Under 1800-talets senare hälft började fruktvin produceras i större skala, och nästan varje vinhandel, (det fanns ju sådana innan Systembolagets tid), hade ett antal fruktviner i sortimentet. Det fanns körsbärsvin, hallonvin, vita vinbärsvin, krusbärsvin, äppelvin och säkert lite till. I dag är fruktvinssortimentet betydligt mindre, men Solbacka Körsbärsvin är en klassiker som fortfarande står sig.

Solbacka Körsbärsvin är ett sött dessertvin som med fördel serveras svalt. Det passar bra till kraftiga chokladdesserter, på eller till glass och är riktigt spännande att dricka till stark grönmögelost. Att smaksätta hemmagjord glass eller en körsbärspaj med Solbacka Körsbär förhöjer smaken. Prova också att blanda lite Solbacka Körsbärsvin i det mousserande vinet för en annorlunda svensk variant av Kir Royal.

Solbacka Körsbärsvin på Systembolaget

"Make a New Friend Every Day"

Volymer

Art. Nr 2371
Volym 750 ml
Pris 76 kr
System bolaget Hämta PDF
Art. Nr 2370
Volym 375 ml
Pris 45 kr
Hämta PDF