sv en

Cognac

Martell Domaine de Charbonnière

Jean Martell kom från ön Jersey till Frankrike 1715. Han började sin karriär som diverse handlare där cognac ingick i sortimentet. Han gifte sig två gånger, båda gångerna med medlemmar i cognacsfamiljer, och kom på så sätt ytterligare in i cognacshandeln. Efter fem år hade Jean Martell lyckats så bra att han exporterade 40 000 fat årligen. År 1815 bestämde sig hans arvingar för att koncentrera sig enbart på den lyckade handeln med cognac.

 • Doft

  Delikat doft av blommor, frukt och vanilj.

 • Smak

  Balanserad och fyllig. Frukten och blommorna utvecklas på ett vackert vis tillsammans med en träighet och toner av plommon och aprikosmarmelad.

 • Land

  Frankrike

 • Region

  Cognac

 • Alkoholhalt

  40 %

Martell Domaine de Charbonnière är helt och hållet producerad i Borderies - det minsta och mest eftertraktade "cru" i Cognacsregionen. Konjaken fångar kärnan i regionens unika terroir och tar vara på Martells och folkets i Cognac enastående arv. Den framhäver den kunskap och passion som finns hos de kvinnor och män som varje dag sköter om vinrankorna, tillverkar vinet samt destillerar fram och lagrar det som fransmännen kallar "eau de vie", livets vatten, den spritdryck som sedan blir konjak.

Martell Domaine de Charbonnière produceras i begränsad upplaga och är en av tre nya produkter som utgör Collection Single Estate. Samlingen är en hyllning till Cognacsregionen. 

"We Are All Passionate Creators"

Volymer

Art. Nr 86053
Volym 700 ml
Pris 1981 kr
Hämta PDF