sv en

Monkey 47 Sloe Gin

Montgomery Collins föddes 1909 i den brittiska provinsen Madras i Indien. Han arbetade inom många olika områden och när han anslöt sig till The Royal Air Force skickades han till Tyskland. Han flyttade sedan till södra Tyskland och Schwarzwald där han öppnade ett litet gästgiveri som han döpte till The Wild Monkey. Här började han att producera en egen kvalitetsgin. Hans gin föll senare i glömska, men vid en renovering av det gamla gästgiveriet hittades en flaska med namnet Max the Monkey - Schwarzwald Dry Gin. Black Forest Destillers vidareutvecklade Collins originella och unika recept när de startade sitt destilleri 2008.

 • Doft

  Fyllig doft av slånbär, körsbär och inslag av mandel.

 • Smak

  Kryddig, mild och balanserad smak med inslag av slånbär, lakrits och örter

 • Land

  Tyskland

 • Alkoholhalt

  29 %

Monkey 47 är en exklusiv gin från Tyskland. Denna goda gin är gjord på 47 speciellt utvalda örter från Schwarzwald. Man använder endast handplockade växter och örter som t ex granskott, fläder, slånbär och björnbärsblad med flera växter. En del av produktens signum är användningen av färska tranbär. Det ihop med småskalig destillation och lagring på handgjorda keramikkrus skapar ett unikt och genuint hantverk.

Sloe gin är en ginbaserad likör där man genom att tillsätta slånbär och socker skapar en söt, bärig och aningen syrlig smak. Till Monkey 47 Sloe Gin har man låtit nyplockade slånbär macerera med gin för att få en äkta och naturlig smak.

"Make a New Friend Every Day"

Volymer

Art. Nr 82543
Volym 700 ml
Pris 369 kr
Hämta PDF