sv en

Vodka

Renat

Renat blev en omedelbar succé och slog hårt mot konkurrenternas illasmakande och -luktande finkelsprit. Hemligheten bakom Renats framgång var att den framställdes med en specialimporterad destillationspanna som tillät kontinuerlig destillation. Denna process, där alkoholen destilleras hundratals gånger, resulterar i en mycket ren och neutral vodka.

 • Doft

  Ren doft med inslag av vete och citrus.

 • Smak

  Ren, neutral, mjuk och rund med inslag av sötma.

 • Land

  Sverige

 • Alkoholhalt

  37.5 %

dag tillverkas Renat av höstvete från Västergötland med metoden kontinuerlig destillation - i princip samma metod som under L.O. Smiths tid. Renat har belönats med flera guldmedaljer.

Ren, neutral, mjuk och rund med inslag av sötma. Renat är ett stycke historia i destillerad form med sitt ursprung av den svenska brännvinskungen L.O. Smith, som introducerade Sveriges första finkelfria vodka 1877 - "Tiodubbelt renadt brännvin".

Denna klassiker, med artikelnummer 1 på Systembolaget, har under decennier varit en av svenska folkets mest uppskattade produkter.

"We Are All Passionate Creators"

Volymer

Art. Nr 1
Volym 700 ml
Pris 204 kr
System bolaget Hämta PDF
Art. Nr 1
Volym 350 ml
Pris 117 kr
Hämta PDF

Inspiration

Recept - Dryck

Absolut Martini

Läs mer

Recept - Dryck

Absolut JAG

Somrigt drinkrecept baserat på det nya tillskottet i Absolutfamiljen - Absolut Lime. Bygg drinken på is och garnera med en limeklyfta.

Läs mer

Recept - Dryck

Absolut Raspberri Slush

Läs mer