sv en

Gin

Plymouth Gin

Plymouth Gin destilleras nu som då i Plymouth i södra England, vattnet hämtas som det alltid gjorts från floden Dartmoor. Man använder fortfarande de koppar-potstills som använts sedan 1855, receptet följer originalet och innehåller samma sju örter och kryddor.

 • Doft

  Välbalanserad doft där citrus och enbär samspelar finstämt.

 • Smak

  Unik, mild och mjuk smak. Viss sötma, avslutas med en lång och torr eftersmak.

 • Land

  England

 • Alkoholhalt

  41.2 %

Få ginmärken har en så traditionsrik historia. Tillverkningen av Plymouth Gin startades i "The Black Friars Distillery" i Plymouth, England, 1793. Destilleriet som ursprungligen var ett kloster, tillhörande Black Friars klosterordern, har anor från 1431. 

Receptet följer originalet och innehåller samma sju örter och kryddor. Styrkan är precis som då 41,2%.

www.plymouthgin.com

"Respect for the Roots and History of a Brand is Decisive"

Volymer

Art. Nr 86234
Volym 700 ml
Pris 299 kr
System bolaget Hämta PDF

Inspiration

Recept - Dryck

A study in Pink

Läs mer

Recept - Dryck

Beefeater Tea Party

Historien om gin börjar redan 1572 då en holländsk professor upptäckte att kombinationen av alkohol och enbär inte bara hade en medicinsk effekt, utan dessutom var god. Denna dryck kom att kallas genièvre, som är franska för enbär. En framgångsrik sprittillverkare fick en idé att blanda socker och örter i medicinen och så föddes den holländska nationaldrycken Genever. Under 1600-talet tog soldater med drycken över Engelska kanalen till de brittiska öarna och på 1700-talet gjorde engelsmännen en egen lättare och torrare variant som fick namnet gin. Gin tillverkas av neutral sprit, oftast sädesbrännvin smaksatt med bl a enbär, koriander, anis, kummin och torkade apelsiner eller citronskal.

Läs mer

Recept - Dryck

Beefeater 24 & Tonic

Läs mer

Recept - Dryck

Beefeater Gin & Tonic

Läs mer