sv en

Rom

Havana Club Añejo Blanco

Den 27 oktober 1492 siktar Christopher Columbus Kubas kust, han hänförs av dess skönhet och mystik. Med sig har Columbus sockerrör från Asien som han planterar i Kubas välmående jordmån. Det visar sig att mikroklimatet på Kuba är perfekt för odling av sockerrör och produktionen ökar kraftigt under århundradena. Kubanerna lär sig snabbt att man kan använda sockerrören till att göra alkohol och 1878 slåss dörrarna upp till Havana Clubs destilleri. Resten är en romhistoria utan dess like…

 • Doft

  Mild och söt med aromer av vanilj, arrak, karamell och viss kakao.

 • Smak

  Välbalanserad sötma med tydlig sockerrörskaraktär. Smak av vanilj och arrak dominerar. En härlig sötma som avslutas med vaniljtoner.

 • Land

  Kuba

 • Alkoholhalt

  37.5 %

Utmärkande för Havana Club är att man avsiktligen väljer att ta ut stora delar av destillatet vid en jämförelsevis mycket låg alkoholhalt (ca 75%). Detta för att bibehålla så mycket smak och sötma från sockerrören som möjligt. Efter destilleringen vilar Añejo Blanco i 24 månader på nordamerikansk vitek för att sedan buteljeras och avnjutas runt om i världen.
”El Maestro Ronero” Asbel Morales är Havana Club´s chefsdestillatör.

www.havana-club.com

Art, heritage and excellence

Volymer

Art. Nr 511
Volym 700 ml
Pris 277 kr
System bolaget Hämta PDF

Inspiration

Recept - Dryck

Havana Club Daiquiri

Läs mer

Recept - Dryck

Cuban Orange Eggnog

Läs mer

Recept - Dryck

Havana Club Cuba Libre

Havana Club Añejo Especial är en blandning av rom från olika årgångar. Havana Club’s Maestro Ronero väljer ut fat med olika lagringstid för att ta tillvara på den ljusa rommens fräschör i kombination med den mörka rommens rondör och fatkaraktär. Havana Club Añejo Especial har en tydlig sockerrörssötma med inslag av honung, vanilj och kanel. Lång, kryddig eftersmak med härlig sötma. Receptet på den populära drinken Cuba Libre hittar du här!

Läs mer

Recept - Dryck

Cuba Libre med en twist

Läs mer

Recept - Dryck

Cuban Mojito

Läs mer