sv en

Rom

Havana Club 3 Años

Den 27 oktober 1492 siktar Christopher Columbus Kubas kust, han hänförs av dess skönhet och mystik. Med sig har Columbus sockerrör från Asien som han planterar i Kubas välmående jordmån. Det visar sig att mikroklimatet på Kuba är perfekt för odling av sockerrör och produktionen ökar kraftigt under århundradena. Kubanerna lär sig snabbt att man kan använda sockerrören till att göra alkohol och 1878 slåss dörrarna upp till Havana Clubs destilleri. Resten är en romhistoria utan dess like…

 • Doft

  Söt arom med inslag av vanilj, karamell och ek.

 • Smak

  Härlig sötma med inslag av vanilj och choklad. Ekfatskaraktär med något söt efterton.

 • Land

  Kuba

 • Alkoholhalt

  40 %

Havana Club 3 años är en underbar rom där hela processen från skörd till buteljering håller högsta klass. Utmärkande för Havana Club är att man avsiktligen väljer att ta ut stora delar av destillatet vid en jämförelsevis mycket låg alkoholhalt (ca 75%). Detta för att bibehålla så mycket smak och sötma från sockerrören som möjligt. Under de tre år som 3 años ligger på nordamerikanska viteksfat gifter den sig perfekt med träet och mognar till en välbalanserad rom med tydlig sockerrörskaraktär. Slutresultatet är något så unikt som en lagrad vit rom - perfekt i drinkar såsom daiquiri och mojito.
”El Maestro Ronero” Asbel Morales är Havana Club´s chefsdestillatör

www.havana-club.com

Art, heritage and excellence

Volymer

Art. Nr 526
Volym 700 ml
Pris 250 kr
Hämta PDF
Art. Nr 526
Volym 375 ml
Pris 132 kr
System bolaget Hämta PDF

Inspiration

Recept - Dryck

Cuba Libre med en twist

Den 27 oktober 1492 siktar Christopher Columbus Kubas kust, han hänförs av dess skönhet och mystik. Med sig har Columbus sockerrör från Asien som han planterar i Kubas välmående jordmån. Det visar sig att mikroklimatet på Kuba är perfekt för odling av sockerrör och produktionen ökar kraftigt under århundradena. Kubanerna lär sig snabbt att man kan använda sockerrören till att göra alkohol och 1878 slåss dörrarna upp till Havana Clubs destilleri. Resten är en romhistoria utan dess like. Här är ett recept på den klassiska drinken Cuba Libre i ny tappning.

Läs mer

Recept - Dryck

Havana Club Daiquiri

Läs mer

Recept - Dryck

Cuban Mojito

Läs mer

Recept - Dryck

Havana Club Cuba Libre

Havana Club Añejo Especial är en blandning av rom från olika årgångar. Havana Club’s Maestro Ronero väljer ut fat med olika lagringstid för att ta tillvara på den ljusa rommens fräschör i kombination med den mörka rommens rondör och fatkaraktär. Havana Club Añejo Especial har en tydlig sockerrörssötma med inslag av honung, vanilj och kanel. Lång, kryddig eftersmak med härlig sötma. Receptet på den populära drinken Cuba Libre hittar du här!

Läs mer

Recept - Dryck

Cuban Orange Eggnog

Läs mer