sv en

Gin

Beefeater

Beefeater Gin härrör från tidigt 1820 tal, då James Burrough skapade det ännu idag hemliga receptet. Det finns två teorier till hur namnet ”Beefeater” uppstod. Den officiella versionen är att namnet Beefeater kommer från Tower of Londons starka och skräckinjagande väktare som varje dag tilldelades en stor portion biffstek - “Beef-eaters”. Den inofficiella historien berättar om hur vakterna på Tower of London föranleddes provsmaka drottningens mat varje dag för att se om den var förgiftad.

 • Doft

  Enbär & citrus.

 • Smak

  Torr smak med tydliga toner av enbär och citrus.

 • Land

  England

 • Alkoholhalt

  40 %

Beefeater London Dry Gin är den enda premium gin som fortfarande tillverkas i London. Tillverkningen sker i Kennington på södra sidan av Thames. Till skillnad från de flesta andra producenter väljer Beefeater att buteljera sin gin vid 40% alkoholstyrka, för att den komplexa smaken skall komma till sin rätt fullt ut.

Beefeater Gin är världens mest exporterade premium gin.

www.beefeatergin.com

Born and bred Londoner

Volymer

Art. Nr 39
Volym 700 ml
Pris 252 kr
System bolaget Hämta PDF
Art. Nr 39
Volym 350 ml
Pris 139 kr
System bolaget Hämta PDF

Inspiration

Recept - Dryck

Resident Cup

Beefeater London Dry Gin är den enda premium gin som fortfarande tillverkas i London. Tillverkningen sker i Kennington på södra sidan av Themsen. Till skillnad från de flesta andra producenter väljer Beefeater att buteljera sin gin vid 40% alkoholstyrka, för att den komplexa smaken skall komma till sin rätt fullt ut.

Läs mer

Recept - Dryck

Beefeater Gin & Tonic

Läs mer

Recept - Dryck

Green Tea Cooler

Läs mer

Recept - Dryck

A study in Pink

"A Study In Pink" är namnet på första avsnittet i TV-serien Sherlock. Serien är en modern version av Sherlock Holmes eskapader som utspelar sig i nutidens London. En kvinna klädd helt i rosa hittas död och Sherlock gör allt för att lösa mysteriet. Detta var inspirationen för bartendern Samuel Wiktorsson när han skapade denna drink med Beefeater Gin som huvudkomponent.

Läs mer

Recept - Dryck

Beefeater 24 & Tonic

Läs mer

Recept - Dryck

Sheperd Market Cocktail

Läs mer