sv en

Vodka

Absolut Peppar

Absolut Peppar lanserades 1986 och var den första smaksatta vodkan i Absolut Vodka-familjen. Den produceras, precis som alla medlemmar av Absolut Vodka-familjen, i Åhus. Absolut Peppar är gjord endast av naturliga råvaror. Inget socker är tillsatt.

 • Doft

  Aromatisk, komplex och kryddig.

 • Smak

  Smak från olika pepparfrukter, bland annat grön jalapeño-peppar.

 • Land

  Sverige

 • Region

  Skåne

 • Alkoholhalt

  40 %

Absolut Peppar är aromatisk, komplex och kryddig. Pepparsmaken är en kombination av de kryddiga ingredienserna i paprika och jalapeño.

Vodka är en av ingredienserna i den populära drinken Bloody Mary. På 80-talet fanns det till och med speciella ”Bloody Mary-barer” i Boston och New York. Absolut Peppar utvecklades som bas för denna drink. Absolut Pepparär den första smaksatta vodkan i världen på den internationella marknaden.

Namnet, Absolut Peppar, beskriver smaken och kan tolkas på många olika språk, samtidigt som man återspeglar det svenska ursprunget.

Absolut Peppar-flaskan är gjord av klart glas. Namnet är skrivet i svart och rött för att understryka kryddigheten i smaken.

Absolut Peppar används först och främst som en bas i drinkar och som shots. Absolut Peppar kan också avnjutas på nya spännande sätt, t.ex. blandad med mixade jordgubbar.

Absolut Peppar finns i Systembolagets Beställningssortiment och kan beställas i butik eller på systembolaget.se

www.absolut.com/se

Transform Today

Volymer

Art. Nr 80237
Volym 500 ml
Pris 182 kr
System bolaget Hämta PDF

Inspiration

Recept - Dryck

Absolut Martini

Läs mer

Recept - Dryck

Absolut JAG

Somrigt drinkrecept baserat på det nya tillskottet i Absolutfamiljen - Absolut Lime. Bygg drinken på is och garnera med en limeklyfta.

Läs mer

Recept - Dryck

Absolut Raspberri Slush

Läs mer