sv en

Vodka

Absolut Peppar

Absolut Peppar lanserades 1986 och var den första smaksatta vodkan i Absolut Vodka-familjen. Den produceras, precis som alla medlemmar av Absolut Vodka-familjen, i Åhus. Absolut Peppar är gjord endast av naturliga råvaror. Inget socker är tillsatt.

 • Doft

  Aromatisk, komplex och kryddig.

 • Smak

  Smak från olika pepparfrukter, bland annat grön jalapeño-peppar.

 • Land

  Sverige

 • Region

  Skåne

 • Alkoholhalt

  40 %

Absolut Peppar är aromatisk, komplex och kryddig. Pepparsmaken är en kombination av de kryddiga ingredienserna i paprika och jalapeño.

Vodka är en av ingredienserna i den populära drinken Bloody Mary. På 80-talet fanns det till och med speciella ”Bloody Mary-barer” i Boston och New York. Absolut Peppar utvecklades som bas för denna drink. Absolut Pepparär den första smaksatta vodkan i världen på den internationella marknaden.

Namnet, Absolut Peppar, beskriver smaken och kan tolkas på många olika språk, samtidigt som man återspeglar det svenska ursprunget.

Absolut Peppar-flaskan är gjord av klart glas. Namnet är skrivet i svart och rött för att understryka kryddigheten i smaken.

Absolut Peppar används först och främst som en bas i drinkar och som shots. Absolut Peppar kan också avnjutas på nya spännande sätt, t.ex. blandad med mixade jordgubbar.

Absolut Peppar finns i Systembolagets Beställningssortiment och kan beställas i butik eller på systembolaget.se

www.absolut.com/se

Transform Today

Volymer

Art. Nr 80237
Volym 500 ml
Pris 182 kr
System bolaget Hämta PDF

Inspiration

Recept - Dryck

Absolut Raspberri Slush

Absolut Raspberri lanserades 2004 och produceras, precis som alla medlemmar i ABSOLUT VODKA-familjen, i Åhus. Absolut Raspberri är gjord endast av naturliga råvaror. Inget socker är tillsatt.  Absolut Raspberri har en lång och framgångsrik historia inom segmentet smaksatt vodka. Absolut Citron, den första citrussmakande vodkan som gjorde succé, satte trenden och sen dess har många efterföljare dykt upp. Hallon är en populär smak världen över, även inom vodkasegmentet. Absolut Raspberri har en vild, fyllig och intensiv smak av mogna hallon med ett friskt och fruktigt avslut. Här är ett recept på en färgstark vodkadrink som kan serveras på många roliga sätt!

Läs mer

Recept - Dryck

Absolut JAG

Läs mer

Recept - Dryck

Absolut Martini

Läs mer