Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Absolut Hibiskus_6365
Cocktail

Vodka

Absolut Hibiskus

255 kr,
art.nr. 75

Absolut Hibiskus lanseras i år 2013 och produceras, precis som alla medlemmar i Absolut vodka-familjen, i Åhus. Detta är den första av Absoluts smaker som innehåller en blomma i smakkombinationen. Absolut Hibiskus är gjord endast av naturliga råvaror. Inget socker tillsatt.

 • Land

  Sverige

 • Producent

  The Absolut Company

 • Alkoholhalt

  40 %

 • Doft

  Tydlig karaktär av granatäpple med inslag av hibiskus.

 • Smak

  Rik, blommig och fruktig med en aning söt finish.

Blommor har länge varit en viktig del i det internationella köket - torkad lavendel i Herbes de Provence eller iransk risgrynsgröt smaksatt med rosenvatten. Nyligen har hopkok och aromatiska plantor även flyttat in bakom baren, där de är älskade lika mycket för sina delikata smaker som för sitt visuella intryck.

Med ett ursprung i varma tempererade områden, stoltserar hibiskus med stora vackra blommor i praktfulla färger. Blomman som används i örtteer för sin distinkta syrliga och blommiga smak är också en ätbar delikatess fylld med antioxidanter.

Granatäpplet, som odlats i Kaukasus sedan urminnes tider, hänvisas det till i många antika texter. Då ansågs frukten vara kunglig för sin rika röda färg och sina glittrande frön. Idag är granatäpplet en hälsans "superfrukt" perfekt för cocktailblandning tack vare sin naturliga sötma och skarpa smak.

Den något syrliga smaken av bär i hibiskusblomman understryks av söta toner från granatäpplet och skapar Absolut Hibiskus.

Absolut Hibiskus finns i Systembolagets beställningssortiment och kan beställas i butik eller på systembolaget.se

Inspiration

Recept - Dryck

Absolut JAG

Somrigt drinkrecept baserat på det nya tillskottet i Absolutfamiljen - Absolut Lime. Bygg drinken på is och garnera med en limeklyfta.

Läs mer

Recept - Dryck

Absolut Elyx On The Rocks

Läs mer

Recept - Dryck

Absolut Martini

Läs mer

Recept - Dryck

Absolut Raspberri Slush

Absolut Raspberri lanserades 2004 och produceras, precis som alla medlemmar i ABSOLUT VODKA-familjen, i Åhus. Absolut Raspberri är gjord endast av naturliga råvaror. Inget socker är tillsatt.  Absolut Raspberri har en lång och framgångsrik historia inom segmentet smaksatt vodka. Absolut Citron, den första citrussmakande vodkan som gjorde succé, satte trenden och sen dess har många efterföljare dykt upp. Hallon är en populär smak världen över, även inom vodkasegmentet. Absolut Raspberri har en vild, fyllig och intensiv smak av mogna hallon med ett friskt och fruktigt avslut. Här är ett recept på en färgstark vodkadrink som kan serveras på många roliga sätt!

Läs mer