sv en

Tips - Event

Earth Hour

Sista lördagen i mars varje år inträffar WWFs Earth Hour, världens största miljömanifestation. Earth Hour lanserades 2007 och hundratals länder deltar varje år. I Sverige ordnar kommuner, företag, skolor och organisationer flertal aktiviteter i mars för att öka medvetenhet kring klimatet.

Earth_Hour_60+_Logo.jpg

Från ord till handling

Världens länder har i Parisavtalet enats om att hejda den globala temperaturökningen. Det är ett historiskt beslut för människor, djur och miljö. Men nu krävs att löftena omsätts i verkligheten. Politiker, företag, städer och investerare måste fatta beslut som gör det enkelt att leva klimatsmart och hållbart.

Klimatet – en fråga om miljö

Klimatförändringar påverkar miljön dramatiskt. Haven blir varmare och surare vilket dödar korallrev och minskar fiskbeståndet. Temperaturhöjningar leder även till avsmältning och förhöjda havsnivåer vilket påverkar livsvillkoren på öar och i kustområden. Det leder även till mer utbredd torka och extremväder vilket hotar livsmedelsförsörjningen.

Klimatet – en fråga om rättvisa

Enligt WWFs Living Planet Report lever mänskligheten som om vi hade 1,6 jordklot till vårt förfogande och svenskarna som om vi hade på 4,2 jordklot. Många i världens mer fattiga delar har inte ens en halv planet att leva på. Mycket mer insatser krävs för att fattiga och utsatta människor ska kunna få en hållbar utveckling och leva ett gott liv, samtidigt som planeten mår bra.

Pernod Ricard Sweden och Earth Hour

Vi vill vara en del av lösningen och inspirera till klimatsmarta vanor, produkter och konsumtionsmönster. Sista veckan i mars lägger vi årligen ett särskilt fokus på vilket sätt vi som företag bidrar till en minskad klimatpåverkan och engagerar även våra medarbetare, kunder och samarbetspartners att bidra på sitt sätt. Mer information om våra miljöresultat finns på 
www.pernod-ricard-sweden.com/ansvar/miljo-ansvar/

Så kan du delta i Earth Hour - tips och inspiration

För många människor har Earth Hour blivit en högtidlig stund som efterlängtas av såväl stora som små. Det finns många sätt att engagera sig för klimatet och göra kvällen extra mysig, rolig och minnesvärd, läs mer hos WWF

Så här kan du bli mer klimatsmart:

Bilen: Halvera resandet med fossila bränslen. Res klimatsmart och rör på dig dubbelt så mycket, till exempel med cykel.

Biffen: Halvera köttkonsumtionen, men dubblera antalet gröna proteiner och sluta slänga mat – miljövänligt och ekonomiskt!

Bostaden: Halvera energianvändningen. Välj el från förnybara källor och installera energisnåla hushållsapparater.

Börsen: Halvera utsläppen från ditt sparande och dubblera ditt klimatsmarta sparande. Välj en bank, fondförvaltare eller ett försäkringsbolag som kan hjälpa dig.

Butiken: Konsumera klokare – halvera din klimatpåverkan från shopping, och fördubbla ditt positiva bidrag genom att använda cirkulära och digitala tjänster.

 

Inspiration

Tips - Event

Prata Om Alkohol

Läs mer

Tips - Event

Vatten - världens viktigaste dryck!

Läs mer

Tips - Event

Responsible Party främjar måttfullhet

Pernod Ricard vill motverka överkonsumtion av alkohol hos unga vuxna. Som del i denna målsättning genomförs kampanjer och aktiviteter för att påverka attityder och beteenden. I projektet Responsible Party samarbetar Pernod Ricard med Erasmus Student Network (ESN) för att motverka överkonsumtion av alkohol på studentfester. Sedan 2011 har över 300 000 studenter deltagit i projektet.

Läs mer

Tips - Event

Psst Events

Läs mer