sv en

Tips - Event

Vatten - världens viktigaste dryck!

Absolut Elyx förenar lyx med ett högre syfte. Utifrån ett starkt engagemang för integritet, kreativitet och hållbarhet så har Absolut Elyx inlett ett samarbete med Water For People. Syftet är öka tillgången av rent vatten, till över 100.000 människor världen över.

World Water Week 2016

I Stockholm samlas varje år forskare från hela världen för att diskutera innovativa sätt att lösa den globala vattenkrisen. I år bjöd Absolut Elyx in Eleanor Allen, vd för Water For People, som leder arbetet hos en av världens främsta ideella organisationer med fokus på tillgång till rent vatten. Talade gjorde även Tom Roberts, chef för Social Impact på Absolut Elyx, och Anna Schreil, produktionschef på Absolut Vodka. Samtalet handlade om varför tillgång till rent vatten och god sanitet är avgörande för mänsklig hälsa och utveckling, varför näringslivet måste engagera sig och vad man som företag kan göra, både i sin produktion, och i sitt erbjudande till konsumenter.

Water for People + Elyx

Water for People är en ideell organisation som arbetar i för att öka tillgången av rent vatten och fungerande sanitet. För närvarande bedrivs projekt i nio utvecklingsländer och förbättrar levnadsvillkoren för fyra miljoner människor. För Water for People, handlar det inte bara om att bygga brunnar, installera toaletter, och inrätta pumpar. Istället fokuserar organisationen på att skapa långsiktiga lösningar med fungerande infrastruktur genom dialog mellan lokalsamhällen, myndigheter och företagare.

Absolut Elyx och Water for People´s partnerskap bidrar till positiv förändring, inte bara för stunden utan även för kommande generationer.

https://www.waterforpeople.org/

https://www.waterforpeople.org/elyx  

Text: Mikael Sundström

Inspiration

Tips - Event

Vatten - världens viktigaste dryck!

Läs mer

Tips - Event

Psst Events

Läs mer

Porträtt - Event

Vänföretag till UNHCR

Pernod Ricard Sweden stödjer UNHCR i att möta den växande flyktingkrisen. Som vänföretag bistår vi med finansiella medel för att ge familjer på flykt tak över huvudet, varma kläder, vatten, mat och tillgång till sjukvård och skolmaterial.

Läs mer

Tips - Event

Prata Om Alkohol

Läs mer

Tips - Event

Absolut Alone Together - Poesi i Realtid

Läs mer

Tips - Event

Responsible Party främjar måttfullhet

Pernod Ricard vill motverka överkonsumtion av alkohol hos unga vuxna. Som del i denna målsättning genomförs kampanjer och aktiviteter för att påverka attityder och beteenden. I projektet Responsible Party samarbetar Pernod Ricard med Erasmus Student Network (ESN) för att motverka överkonsumtion av alkohol på studentfester. Sedan 2011 har över 300 000 studenter deltagit i projektet.

Läs mer