sv en

Tips - Dryck

Stoneleigh Vineyards

I Rapaura, Marlborough ligger det en vingård omgiven av speciella stenar. Förut låg dem gömda under vattnet i floden. I dag bäddar stenarna in rader av vinrankor och ligger till grund för Stoneleigh Vineyards.

På vingården kallar man dem för solstenar. Stenarna värms upp under dagen och reflekterar solens strålar mot vinrankorna och vindruvorna. Resultatet blir i slutändan ett elegant och krispigt vin odlat på Nya Zeelands välkända druva, Sauvignon Blanc.

Stoneleigh Vineyards ligger på den nordligaste spetsen av Nya Zeelands sydö. I detta kultområde i vinvärlden började man plantera vinrankor år 1973. Man började tidigt odla druvan sauvignon blanc som visade sig trivas utmärkt i det tempererade klimatet. Kombinationen med flest antal soltimmar på Nya Zeeland, 2400 per år, plus den karga jordmånen ger mycket gynnsamma vinodlingsförutsättningar. De stora stenarna som täcker marken ger en bra dränering och fungerar som värmestabilisatorer under de kalla nätterna då stenarna behåller värmen från dagens solljus och skyddar mot eventuell frost.

Stoneleigh Vineyards chefsvinmakare heter Jamie Marfell. Han är uppvuxen på en farm på den Nya Zeeländska landsbyggden med utsikt över Marlboroughs vinodlingar. Jamie har en examen i Agricultural Science samt har utbildat sig ytterligare i läran om vin och dess tillverkning. Det är hans och hans teams noggranna arbete som ger oss nya zeeländska viner i världsklass att avnjuta.

 

Stoneleigh Sauvignon Blanc:

En så kallad ”kiwi” från välkända vindistriktet Marlborough uppe på norra toppen av sydön på Nya Zeeland som är toppen till skaldjur och sallader.

Druvan sauvignon blanc är Nya Zeelands stolthet. Härligt ljus i färgen med intensiva smaker av citrus, krusbär, melon, passionsfrukt, päron och lime.

Mauro Rongione

-          Världens Viner no. 4

 

Här hittar du mer information om Stoneleigh Sauvignon Blanc!

Inspiration

Tips - Dryck

Ekologiskt vin från Australien

Läs mer

Recept - Dryck

Lillet Vive

Häll upp Lillet i ett glas tillsammans med 4-5 isbitar. Addera tonic och garnera med jordgubbar, gurka och färsk mynta.

Läs mer

Tips - Dryck

Nyhet: Pinot Grigio

Läs mer

Recept - Dryck

Absolut Rescued Lycklig

Läs mer

Tips - Dryck

Zonin Prosecco 1821 - En riktigt bra Prosecco

Zonins Prosecco 1821 är en perfekt aperitivo eller bubbel på kalas där man vill bjuda på gott, fräscht och prisvärt vin. Zonin Prosecco har sin egen helt unika produktionsmetod där 50% av vinet har fått jäsa i låg temperatur för att locka fram alla smakerna. Vinet blandas sedan med ojäst must och man får ett vin med mycket stor fräschör och tillgänglighet. Vinmakaren är italienska Franco Giacosa.

Läs mer

Tips - Dryck

Alkoholfritt vin till finrummet

Läs mer