Tips - Dryck

Maison Mumm + New Black

​Streetwearmärket New Black designar champageförpackning åt klassiska champagnehuset Maison Mumm.

New Black är ett hyllat svenskt modevarumärke med stark förankring på den svenska och internationella hip hop-scenen. Deras kläder har burits av kända namn så som Tom Hardy, Angel Haze, Stormzy och Noomi Rapace och har hyllats världen över. Varumärket grundades i Göteborg 2010 av Andreas Undén och Elias Gillberg.

New Blacks chefsdesigner Elias Gillberg designade under 2015 en helt ny förpackning för Maison Mumms storsäljare Cordon Rouge. Förpackningen släpptes på Systembolaget i början av mars och såldes under en begränsad tid.

“Det är ett roligt samarbete där vi har fått fria händer att utforma en ny förpackning för Mumm Cordon Rouge. Jag gillar utmaningar i mitt designarbete och att samarbeta med ett företag som gör något så annorlunda mot vad vi sysslar med gör det extra spännande. Att det även rör sig om ett varumärke som jag verkligen gillar personligen är extra roligt!”, säger Elias.

“Maison Mumm har alltid varit ett varumärke som vågat tänja på gränserna och samarbeta med samtidens vinnare och pionjärer. New Black är ett varumärke som vågar utmana normer och hyllar det unga entreprenöriella Sverige”, säger Pierre-Eric Bouvier på Pernod Ricard Sverige.

Utöver designsamarbetet har partnerskapet resulterat i fem events där New Black presenterat Maision Mumm för sin målgrupp.

 

Vill du veta mer? Klicka här!

Inspiration

Tips - Dryck

Ekologiskt vin från Australien

Australiens vinexport har ökat för första gången på sju år och fokus är på ekologi, kvalitet samt vin med lägre alkoholhalt.

Läs mer

Tips - Dryck

Inkludera alla med UnVINED

Läs mer

Tips - Dryck

Bålen är tillbaka

Läs mer

Tips - Dryck

Luxury Range - Perrier Jouët Belle Epoque

Få champagner har florerat så mycket i filmer och press såsom Perrier Jouët Belle Epoque. Namnet Belle Epoque kommer ifrån konstepoken, Art Noveau, och namnet antyder att stilen uppfattades som en brytning med traditionell formuppfattning. Blomman på flaskan är en anemon och skapades år 1902 av Emile Gallé som inspirerades av naturen och den japanska konsten.

Läs mer

Tips - Dryck

Historien om Gin & Tonic

Läs mer

Tips - Dryck

Luxury Range - Absolut Elyx

Läs mer