sv en

Tips - Event

Cocktailkamp - Sveriges största bartendertävling

Cocktailkamp är Sveriges störta bartendertävling och som nu i år fyller tio år. Årets tävling på Café Opera blev som vanligt väldigt spännande.

Cocktailkamp är en spännande lagtävling för två bartenders som representerar en krog. De olika lagen tävlar i flera grenar, bland annat knowledge, creative cocktail och speed. Tanken är att de olika grenarna ska symbolisera det vardagliga arbetet i en bar. Bartenderns kunnande om sitt jobb, att ta fram nya drinkar samt att arbeta snabbt och helt rätt. Allt det här sker inför en både stödjande, entusiastisk och inte helt sällan kunnig publik. 

Fokus bakom baren

Tävlingen startades av Micke Trygg som då var anställd som barchef på Café Opera. Han ville göra någonting nytänkande och kreativt

som syftade till att stimulera duktigt folk bakom baren och få fokus på drinken och hantverket. Det lyckades Micke med och tävlingen är fortfarande idag mycket omtyckt över hela Sverige. Under 4 söndagar har alltså totalt 43 av Sveriges bästa barer gjort upp om 10 finalplatser och titeln Sveriges bästa barteam.


Anrika Café Opera

Alla deltävlingar ligger än idag kvar på Café Opera och det var även här som det bästa barteamet tävlade i finalen och plockade hem den stora segern som Sveriges bästa bar team. Varje söndag har tävlingarna haft ett speciellt utvalt tema baserat på produkter ur Pernod Ricard Swedens portfölj. Där har Absolut Vodka, Beefeater Gin, Lillet och Jameson deltagit och finalen avgjordes med Absoluts

prestigevarumärke, Elyx. För att sätta en liten extra touch i år fanns även nyheten Appletiser från Coca-Cola representerad.

 

 

Under våren har alltså flera av landets mest prisbelönta barer och bartenders visa upp sig och sitt breda kunnande. Vi har bland annat mött fjolårssegrarna Marie Laveau och en av segrarna Hedda Bruce. Cocktailkamp har också haft äran att ha tidigare vinnare på plats som Nobis guldbar med Måns Borg i spetsen. Även Marcus Bergstam från Karlstad med sin nya bar Hollandia har funnits i startfältet. Andra omskrivna barer som vi hållit koll på i tävlingen har varit 20hundra5, Ling Long och Svartengrens.