sv en

Tips - Dryck

Luxury Range - Absolut Elyx

Pernod Ricard Luxury Range är ett noga genomtänkt och strategiskt urval ur vår varumärkesportfölj. Samtliga produkter tillhör vårt super premium segment där var och en av dryckerna har sin tydliga profil och unika historia. Totalt ingår sju produkter i rangen där några exempel är Perrier Jouët Belle Epoque 2006, Absolut Elyx, Martell xo och Royal Salute 21 yo. Luxury Range erbjuder mycket mer än produkter. Var och en har sin egen unika historia och dess kvalitet och plats banar väg för nya synsätt.

Absolut-Elyx-_Header.jpg

ABSOLUT ELYX

Unik kombination av traditionellt hantverk och banbrytande design.

"Raw and refined in a copper ray of light", är den sammanfattande beskrivningen av känslan och imagen kring lyxvodkan Absolut Elyx. En lyxvodka som erbjuder en spännande kontrast mellan det råa och det förfinade som tillsammans skapar en levande och modern vision av lyx och flärd. 


Genom den skickliga och hantverksmässiga framställningen får prestigevodkan sin silkeslena och eleganta smak. Ingredienserna, som noga valts ut, håller högsta kvalitet. Vintervetet från Råbelöf Slott har en perfekt balans mellan stärkelse och protein.Vattnet, från den underjordiska källan i Åhus, är det renast tänkbara med en mjuk och låg mineralhalt. Absolut Elyx framställs manuellt och destilleras i den ståtliga kopparpannan från 1921 som ger vodkan den absoluta renheten.


Absolut Elyx är en elegant vodka med tydlig karaktär – doften är fyllig med subtila inslag av blommiga och fruktiga toner. Smaken är frisk och ren, konsistensen är len och skapar en långvarig silkeslen känsla i munnen med inslag av viss kryddighet. Absolut Elyx avnjuts helst oblandad eller tillsammans med enbart is men gör sig också bra i klassiska cocktails där konsistensen och renheten i smaken kommer till sin fulla rätt.

Besök gärna www.absolutelyx.se

Prenumerera på Absolut Elyx nyheter!

Inspiration

Recept - Dryck

Lillet Vive

Läs mer

Tips - Dryck

Historien om Irish Coffee

Läs mer

Tips - Dryck

Alkoholfritt vin till finrummet

Jämte en pågående omställning till ekologisk produktion satsar Pernod Ricard Sweden och Pernod Ricard Winemakers på att utveckla högkvalitativt alkoholfritt vin. Målet är att kunna erbjuda en premiumprodukt för alla tillfällen, samt verka för att alla ska känna sig inkluderade, oavsett förhållningssätt till alkohol.

Läs mer

Recept - Dryck

Absolut Rescued Lycklig

Läs mer

Tips - Dryck

Luxury Range - Perrier Jouët Belle Epoque

Läs mer

Tips - Dryck

Moselland i hjärtat av Mittelmosel

Kooperativet Moselland ligger i hjärtat av Mittelmosel i byn Bernkastel-Kues som räknas som huvudbyn i området. En charmig by som är delad av floden Mosel med Bernkastel på den ena sidan och Kues på den andra. Uppkallad efter Patron Nicolaus Kues, en för tiden vidsynt och berest man som levde här på 1200-talet. Här hittar du klassiska korsvirkeshus, kullerstenar blandat med blommor och vingårdar. Staden är ett välbesökt turistmål och det är lätt att förstå varför. Här finns även Tysklands godaste Bratwurst, bara fråga efter Uwes ställe.

Läs mer