sv en

Tips - Dryck

Luxury Range - Perrier Jouët Belle Epoque

Få champagner har florerat så mycket i filmer och press såsom Perrier Jouët Belle Epoque. Namnet Belle Epoque kommer ifrån konstepoken, Art Noveau, och namnet antyder att stilen uppfattades som en brytning med traditionell formuppfattning. Blomman på flaskan är en anemon och skapades år 1902 av Emile Gallé som inspirerades av naturen och den japanska konsten.

Den vackra flaskan och en elegant champagne har gjort att Perrier Jouët är en populär bröllopspresent och var också den champagnen som valdes till Prins Albert av Monacos bröllop förra året.

EN VACKER KÄRLEKSHISTORIA

Perrier Jouëts historia är faktiskt en kärlekshistoria i sig. Pierre-Nicolas Perrier träffade Rose Adélaide Jouët, de blev förälskade och år 1811 startade de Perrier Jouët på Avenue de Champagne i Epernay.

På 200 år har man endast haft sju ”Chef’s de Cave”, vilket gjort att man hållit den kvalitet och elegans som huset är känt för. Perrier Jouët har idag den äldsta årgången i Champagne, från 1825.

”BY & FOR”

Ett kul initiativ som Hervé Deschamps, Chef de Cave på Perrier Jouët, har tagit är att han skapat ”By & For”. By & For är världens första skräddarsydda champagne där Hervé har använt Perrier Jouët Blanc de Blancs och anpassat och utvecklat en champagne som efterliknar personen som champagnen skapas tillsammans med. Perrier Jouët lagrar sedan champagnerna tills den levereras till sin ägare och medskapare. ”Det var häftigt att se namnen på de celebriteter som skapat champagnerna tillsammans med Hervé och förstås roligt att arbeta med ett champagnehus som är i framkant när det gäller att testa nya, innovativa saker.

 

Av Josephine Andreasson

Inspiration

Tips - Dryck

Viña San Pedros hållbarhetsarbete

Mannen kommer springande mot mig. På huvudet har han två plastbunkar fyllda med druvor som han vant tömmer i den stora behållaren. Förmannen slänger åt honom två poletter som han fångar i luften, springandes på väg tillbaka till sin plats bland vinrankorna. Klockan är åtta på morgonen och solen börjar komma upp över horisonten. Det är vinskörd i Chile.

Läs mer

Recept - Dryck

Absolut Rescued Lycklig

Läs mer

Tips - Dryck

Zonin Prosecco 1821 - En riktigt bra Prosecco

Läs mer

Recept - Dryck

Lillet Vive

Häll upp Lillet i ett glas tillsammans med 4-5 isbitar. Addera tonic och garnera med jordgubbar, gurka och färsk mynta.

Läs mer

Tips - Dryck

Historien om Gin & Tonic

Läs mer

Tips - Dryck

Absolut Uncover

Läs mer