sv en

Tips - Dryck

Absolut Elyx

ABSOLUT ELYX är en hyllning till den långa svenska traditionen av vodkatillverkning och produktionen har skett enligt gamla kunskaper som förts vidare från generation till generation av vodkatillverkare. Det innebär att ABSOLUT ELYX är skapad av finaste vintervete som destillerats i en koppardestillator från 1929.

”− Med ABSOLUT ELYX har vi skapat en vision för framtiden genom att blicka bakåt. Vi har tagit vara på och förfinat kunskaper från vårt långa svenska arv av vodkatillverkning. Till produktionen återtogs en koppardestillator från 1929 i bruk som styrs helt manuellt samt att enbart naturliga ingredienser av högsta kvalitet har använts. Det har resulterat i en vodka med ren och genuin smak”, säger Krister Asplund, produktionschef på ABSOLUT.

ABSOLUT ELYX är en elegant vodka med tydlig karaktär - doften är fyllig med subtila inslag av blommiga och fruktiga toner. Smaken är frisk och ren, konsistensen är len och skapar en långvarig silkeslen känsla i munnen med inslag av viss kryddighet. ABSOLUT ELYX avnjuts helst oblandad eller tillsammans med enbart is men gör sig också bra i klassiska cocktails där konsistensen och renheten i smaken kommer till sin fulla rätt.

”− Att vi skapat en vision för framtiden genom att blicka bakåt återspeglas även i flaskans siluett som är en kvadratisk tolkning av den klassiska ABSOLUT-flaskan. De kopparfärgade detaljerna symboliserar koppardestillationen och den distinkta designen visar på den naturliga renheten hos ABSOLUT ELYX”, säger Anne Palmqvist, Sverigechef på ABSOLUT.

NATURLIGA INGREDIENSER

Till ABSOLUT ELYX har enbart naturliga ingredienser använts. Hela produktionskedjan, från att vetet planteras till destillering och slutligen att vodkan tappas på flaska, utförs inom 2,5 mil från Åhus i Skåne. ABSOLUT ELYX har tillverkats av vintervete från den familjeägda gården Råbelöf. Vetet från Råbelöf håller högsta kvalitet då det har en perfekt balans mellan stärkelse och protein. Vattnet som används i tillverkningen kommer från en underjordisk källa under Åhus. Att vattnet filtrerats genom kalkgrunden har gjort det ovanligt rent och mjukt med en låg mineralhalt.

KOPPAR SKAPAR EN NATURLIGT REN SMAK

ABSOLUT ELYX tillverkas manuellt i en destilleringsmaskin av koppar från 1929 vilket ger vodkan en naturligt ren smak och silkeslen konsistens som särskiljer sig från andra vodkasorter. Koppardestillering är det naturliga sättet att rena vodka och att destillatorns kolonner, pumpar och handsmidda pipor är gjorda av koppar gör att den till fullo tar tillvara på koppars naturligt renande egenskaper.

Tillverkad för hand enligt traditionella tekniker ABSOLUT ELYX är resultatet av hantverksskicklighet in i minsta detalj och produktionen har skett helt manuellt. Inga som helst datorer har använts och den antika koppardestillatorn hanteras enbart av ett fåtal experter som ärvt sin kunskap från tidigare generationers vodkatillverkare.

Besök gärna www.absolutelyx.se

Prenumerera på Absolut Elyx nyheter!

Absolut ELYX

Single Estate Luxury Vodka

Inspiration

Tips - Dryck

Ny årgång - Belle Epoque 2011

Läs mer

Recept - Dryck

Absolut Rescued Lycklig

Absolut Rainbow är en ny specialdesignad flaska som lanseras i samband med Stockholm Pride 2017. Flaskan är inspirerad av mångfald, ett av flera områden som Absolut jobbar med för att skapa en mer öppen värld.

Läs mer

Tips - Dryck

Bålen är tillbaka

Läs mer

Recept - Dryck

Lillet Vive

Läs mer

Tips - Dryck

Inkludera alla med UnVINED

Trenden med alkoholfritt vin fortsätter att hålla i sig och nu är utbudet större än någonsin. Borta är dagarna då den som inte vill dricka alkohol på en middag endast blir erbjuden läsk eller vatten. Genom att bjuda på Jacob's Creek UnVINED får du alla gäster att känna sig inkluderade.

Läs mer

Tips - Dryck

Absolut Extrakt

Läs mer