sv en

Recept - Dryck

Rack Punch Bowl

Här är receptet på en underbar bål med smak av honung och lime. En bål är enkel att blanda och det är en väldigt social typ av drink. Man slipper stå i köket och kämpa med en massa olika recept och drinkar på samma gång, istället kan man umgås och fokusera på sina gäster som man bjudit hem! Att servera ur stora, vackra bålskålar med ett stort, massivt isblock är ett effektfullt sätt att skapa festlig stämning för sina gäster.

HONUNGS-SYRUP
20 cl Acacia-honung
5 cl Varmt vatten
 
BÅL
50 cl ABSOLUT Vodka
30 cl Punsch
30 cl Färskpressad limejuice
25 cl Honungs-syrup
 
 

INSTRUKTIONER

Följande bålrecept är beräknade för 6-8 personer. 

Steg 1

HONUNGS-SYRUP

20 cl Acacia-honung med 5 cl varmt vatten. Rör om ordentligt så att honungen blir mer lätt-flytande och enklare att blanda ut i drinken. Häll upp i en liten flaska eller karaff och förvara svalt

Steg 2

Blanda alla ingredienser till bålen. 

Steg 3

Toppa upp med Sodavatten alt. mousserande vin. Detta kan med fördel göras i själva glaset som drinken ska drickas ur. Då minimeras risken för att själva bålen vattnas ned för snabbt och att kolsyran försvinner. Ju mer is som används i bålskålen desto bättre. Is kyler is och på så vis hålls drinken kall och fräsch så länge som möjligt utan att den späds ut för snabbt. Ju större isbitar desto bättre. Ett bra knep är att frysa in is i stora plastförpackningar, så varför inte använda ett tomt glasspaket.

Steg 4

Garnera med tunna lime-hjul och citronklyftor.