sv en

Recept - Dryck

Beefeater Tea Party

Historien om gin börjar redan 1572 då en holländsk professor upptäckte att kombinationen av alkohol och enbär inte bara hade en medicinsk effekt, utan dessutom var god. Denna dryck kom att kallas genièvre, som är franska för enbär. En framgångsrik sprittillverkare fick en idé att blanda socker och örter i medicinen och så föddes den holländska nationaldrycken Genever. Under 1600-talet tog soldater med drycken över Engelska kanalen till de brittiska öarna och på 1700-talet gjorde engelsmännen en egen lättare och torrare variant som fick namnet gin. Gin tillverkas av neutral sprit, oftast sädesbrännvin smaksatt med bl a enbär, koriander, anis, kummin och torkade apelsiner eller citronskal.

20 cl Beefeater 24
32 cl Earl Grey te
4 cl citronjuice
6 cl sockerlag
rivet apelsinskal
 

INSTRUKTIONER

Steg 1

KRYDDSKUM

Förhöj smaken med ett smaksatt skum som läckert smälter ner i den varma drinken. Vispa äggvita med nymald kanel, muskotnöt, grön kardemumma, kryddpeppar och kryddnejlika.

Steg 2

Värm teet till 90 grader och bygg alla ingredienserna i en tekanna, låt gästerna servera sig själva i tekoppar och toppa med kryddskummet samt det rivna apelsinskalet.