sv en

Porträtt - Dryck

Mikael Sundström

Vi kan alla bidra till en mer hållbar värld. Men det finns människor, över hela världen, som engagerar sig ännu mer och driver det hela framåt i snabb takt.

Hållbar framtid och ansvarsfullt dryckesbeteende

Mikael Sundström är CSR-och kommunikationsansvarig på Pernod Ricard Sweden - den svenska delen av franska dryckesjätten Pernod Ricard. Centralt för Mikael är att integrera hållbarhet, sunda värderingar och gott ledarskap i alla delar av verksamheten. Ett led i detta är en uttalad CSR-strategi med tydliga mål och mätetal. I fokus står ett hållbart jordbruk, goda arbetsvillkor, smarta transportlösningar samt hög etik i marknadsföring och försäljning. Tillsammans med kunder och samarbetspartners verkar Mikael för att Pernod Ricard ska vara ett föredöme och inspirera en hel bransch.

 

Pernod Ricard satsar på miljö

Miljöarbetet i produktionen är en prioritet med fokus att minska klimatpåverkan och vattenanvändning. T.ex. har Pernod Ricard implementerat högteknologiska bevattningssystem på Jacob’s Creeks vingårdar i Australien för att värna effektiv bevattning. Inom vinproduktionen jobbas det även med att bevara biologisk mångfald och på Nya Zeeländska Brancott Estate återplanteras den ursprungliga floran.

 

I Spanien, på Campo Viejo, är man istället pionjärer inom klimatneutralitet och på Viña San Pedro i Chile görs stora insatser för goda arbetsvillkor för anställda och säsongsarbetare. Man investerar också mycket i att utveckla lokalsamhället.

 

I Åhus satsas det på att sluta kretsloppen och därmed minska miljöbelastningen. Inga kemikalier och inget konstgödsel används till det vete som odlas för produktion av Absolut Vodka. Alla restprodukter återanvänds. Faktum är att cirka 250.000 grisar och 40.000 kor varje dag utfodras på dranken från produktionen av Absolut. 

 

Mikael arbetar mycket med att utbilda medarbetare i syftet att skapa medvetenhet, stolthet och engagemang. Nyligen genomfördes ”Environment Week” för att uppmuntra alla medarbetare att ta ansvar och göra skillnad för miljön, både på jobbet och hemmavid.

 

Pernod Ricard främjar ansvarsfull konsumtion

Sist men inte minst är Pernod Ricard i framkant med att informera konsumenterna om riskerna med överdriven och olämplig alkoholkonsumtion, bl.a bär alla produkter ett varningsmärke som informerar att man inte ska dricka som gravid. Pernod Ricard verkar även för att motverka och minska underårigas konsumtion av alkohol, därför stödjer man bland annat Fryshuset och deras alkoholfria fester för tonåringar.

 

Pernod Ricard är också en av initiativtagarna och finansiärerna av utbildningsprogrammet ”Prata om Alkohol” som idag använts av över 600.000 elever bara i Sverige.  Dessutom leder Mikael den nordiska delen av projektet ”Responsible Party” med Erasmus Student Network, ett av Europas största studentnätverk i att främja måttfull konsumtion av alkohol hos studenter. Sedan 2010 har programmet nått över 200.000 studenter.

Inspiration

Porträtt - Dryck

Barry Crockett

Läs mer

Porträtt - Dryck

Marina Misisca Absolut Graduate

Marina är Pernod Ricard Swedens nyaste resurs på Absolut och vi kommer att träffa henne framöver i olika delar av Sverige i flera spännande projekt.

Läs mer

Porträtt - Dryck

Vinexpert med många strängar på sin lyra

Läs mer

Porträtt - Dryck

G.H. Mumms Chef De Caves på besök i Sverige

Läs mer

Porträtt - Dryck

Richard Doumani

Richard Doumani är en australiensare med många strängar på sin lyra. Han har flyttat till Stockholm för att utveckla det australienska vinsegmentet i Sverige tillsammans med produktchefen Karolina Lindholm. Han ska utbilda och bredda svenskarnas vinkunskap och intresse för australiensiska viner och nya trender. Han gillar att svenskarna lägger stort fokus på miljö och hållbarhet när de köper vin.

Läs mer

Porträtt - Dryck

Karolina Järnblad

Läs mer