sv en

Porträtt - Dryck

Rebekah Richardson

Rebekah Richardson är en av Australiens främsta vinmakare när det kommer till mousserande viner.

rebekah-richardson.jpg

rebekah richardson

”Jag känner en fantastisk stolthet över Jacob's Creek långa historia och starka varumärke"

Intresset vaknade i Champagne

Kanske finns det ett ögonblick i varje vinmakares liv där de bestämmer sig för att verkligen satsa på den långa, hårda vägen mot att bli en duktig vinmakare. För Rebekah infann sig det ögonblicket när hon som 14 åring besökte Champagne. En plats som gjorde djupt intryck och väckte en nyfikenhet och intresse för framställningen av mousserande vin. 

Studier vid Charles Stuart University

Under utbildningen till vinmakare reste Rebekah över nästan hela världen. Hennes talang och brinnande engagemang gav henne möjligheten att jobba i flera av Australiens bästa vinregioner under ledning av några av de landets främsta vinmakare. År 2004 tog Rebekah en anställning som Senior Sparkling Winemaker på Southcorp vilket befäste hennes anseende som lovande vinmakare för mousserande viner.

Vinmakare Jacob's Creek

Två år senare kom Rebekah till Pernod Ricard Winemakers för att utveckla Jacob’s Creek och varumärkets mousserande viner. ”Alla våra produkter håller hög kvalitet men det viktigaste för mig är den passion som alla här känner för vin. Jag är omgiven av engagerade och kunniga människor som verkligen älskar vad de håller på med. Kan man ha det bättre?”

Rebekah uppskattar särskilt Pernod Ricard Winemakers fokus på forsking, utveckling och hållbar produktion. Hon älskar utmaningar och om ni inte hittar Rebekah i vineriet så är hon förmodligen ute och kör sin Ducati motorcykel eller klättrar i bergen. Redo att förena passion med fokus och frihet.  

Inspiration

Porträtt - Dryck

Vinexpert med många strängar på sin lyra

Läs mer

Porträtt - Dryck

Gerard Higgins

Läs mer

Porträtt - Dryck

Madeleine Rapp

Jag träffar bartendern Madeleine Rapp vid Nytorget på Södermalm. Hon är en utåtriktad tjej med en härlig utstrålning, ett smittande skratt och ett brett leende. Hon beskriver sig själv som passionerad i allt hon gör, speciellt för mat- och dryckesbranschen. En riktig livsnjutare, opretentiös, rolig och morgontidig. Hon är en person med stora kontraster, gillar att sitta hemma och njuta lika mycket som att vara ute och resa intensivt över världen.

Läs mer

Porträtt - Dryck

Richard Doumani

Läs mer

Porträtt - Dryck

Mikael Sundström

Läs mer

Porträtt - Dryck

Att blanda champagne

En tidig dag i januari, frosten är ett faktum. Jag står redo att träffa Didier Mariotti då jag fått äran att vara med och göra cuvéen till Mumm Blanc de Blancs de Cramant. Lite extra kul då jag älskar blanc de blancs och Mumm i regel består av mest blanc de noir. Givetvis är jag införstådd att det slutgiltiga beslutet av blandningarna har han själv. Men ändå, jag är stolt och hedrad för av någon anledning lyssnar han på vad jag säger och tycker när vi provar tillsammans.

Läs mer