sv en

Porträtt - Dryck

Rebekah Richardson

Rebekah Richardson är en av Australiens främsta vinmakare när det kommer till mousserande viner.

rebekah-richardson.jpg

rebekah richardson

”Jag känner en fantastisk stolthet över Jacob's Creek långa historia och starka varumärke"

Intresset vaknade i Champagne

Kanske finns det ett ögonblick i varje vinmakares liv där de bestämmer sig för att verkligen satsa på den långa, hårda vägen mot att bli en duktig vinmakare. För Rebekah infann sig det ögonblicket när hon som 14 åring besökte Champagne. En plats som gjorde djupt intryck och väckte en nyfikenhet och intresse för framställningen av mousserande vin. 

Studier vid Charles Stuart University

Under utbildningen till vinmakare reste Rebekah över nästan hela världen. Hennes talang och brinnande engagemang gav henne möjligheten att jobba i flera av Australiens bästa vinregioner under ledning av några av de landets främsta vinmakare. År 2004 tog Rebekah en anställning som Senior Sparkling Winemaker på Southcorp vilket befäste hennes anseende som lovande vinmakare för mousserande viner.

Vinmakare Jacob's Creek

Två år senare kom Rebekah till Pernod Ricard Winemakers för att utveckla Jacob’s Creek och varumärkets mousserande viner. ”Alla våra produkter håller hög kvalitet men det viktigaste för mig är den passion som alla här känner för vin. Jag är omgiven av engagerade och kunniga människor som verkligen älskar vad de håller på med. Kan man ha det bättre?”

Rebekah uppskattar särskilt Pernod Ricard Winemakers fokus på forsking, utveckling och hållbar produktion. Hon älskar utmaningar och om ni inte hittar Rebekah i vineriet så är hon förmodligen ute och kör sin Ducati motorcykel eller klättrar i bergen. Redo att förena passion med fokus och frihet.  

Inspiration

Porträtt - Dryck

G.H. Mumms Chef De Caves på besök i Sverige

Läs mer

Porträtt - Dryck

Whiskyprovningar med stort engagemang

Läs mer

Porträtt - Dryck

Rebekah Richardson

Rebekah Richardson är en av Australiens främsta vinmakare när det kommer till mousserande viner.

Läs mer

Porträtt - Dryck

Matsalsproffs på dryck och upplevelser

Läs mer

Porträtt - Dryck

Att blanda champagne

Läs mer

Porträtt - Dryck

Vinexpert med många strängar på sin lyra

Man träffar honom i många sammanhang, från vin-provande skribent till engagerad dryckeslärare för sommelierer. Han är en man som alltid varit nyfiken och för honom har det varit logiskt att hela tiden gå vidare och utbilda sig. Addera till. Han har t.o.m. pluggat fyra år i Bordeaux där han tog en licentiatexamen i vin, en tuff utbildning med massor av kvalificerad kunskap. Idag med familj och småbarn försöker han hinna med kurser på kvartsfart. Just nu läser han t ex e-bokdesign på Södertörns Högskola.

Läs mer